Sempai Dr. Tóth Kálmán (2. dan)

1967. Március 21-én születtem Vásárosnaményban. A kyokushin karatéval 1981-ben ismerkedem meg Nyíregyházán katonai kollégistaként. Első mesterem Sensei Bódi István volt. Ő volt az az ember aki egy életre megszerettette velem ezt a nagyszerű, férfias sportot.

Ezt követően 1985-től 88-ig katonai főiskolásként  Budapesten edzettem .   Edzőm Somogyi Zsolt Shihan volt. Majd  kis kitérők után Debrecenbe kerültem, ahol is különböző helyeken gyakoroltam a karatét   rövidebb, hosszabb ideig. Közben 2003-tól 2006-ig Vámospércsen vezettem dojót. (2003-ban szereztem edzői képesítést )

Debrecenben edzőim voltak: Drienyovszky J. majd Sensei Badar Attila. Ezalatt több versenynek is résztvevője   voltam. 2007-ben hozta úgy az életem, hogy  Budapesten ismét egy dojóba lehettem Sensei Érsek Istvánnal.  Az ő irányításával készültem fel  Sho danra. Danvizsgát 2007 juliusában tettem. 2010. januárjában a daruvári nemzetközi edzőtáborban sikeres vizsgát tettem 2. danra.

IBKK Kyokushin Hungary Egyesület - alapító tag.

Mintegy másfél évtizede dolgozom jegyzőként   a  közigazgatásban. Ezen munkakörben szerzett tapasztalataim alapján is nyugodtan mondhatom, hogy ebben a folytonosan oda - vissza hektikusan változó világban  kell egy stabil pont. A kyokushin karate számomra ezt jelenti. Jogászként is úgy gondolom, hogy nem az ügyvédi okoskodás kell, hogy  életünket meghatározza hanem az értékes emberi kapcsolatok mentén lehet csak rátalálni a lelki harmóniára. Ebben nyújt segítséget a kyokushin karate gyakorlása.


www.karatebujak.fw.hu